La Cocina de Suzanne

cocina

Een kookhoekje toevoegen aan onze reisblog leek mij superleuk. Hoewel ik geen keukenprinses ben, verre van zelfs. Manlief neemt meestal de taken in de ‘cocina’ op zich om de hongerigen te spijzen. Zeker de dagelijkse kost bereiden, sorry Jeroen, kan mij niet bekoren.

Toch eet ik graag. Met een lengte voorsprong ben ik de grootste eter van ons twee. En liefst de specialiteiten van de streek of van het huis. Restaurantjes waar we al eens wat meer komen, weten dat. En zo worden we soms proefkonijn voor een nieuw gerechtje dat nog niet op de kaart staat. Heerlijk toch…

Dus gaan we het beste van deze twee werelden combineren: eten en reizen. We hebben al veel door Spanje gereisd, Andalusië in het bijzonder, en zovele dorpjes bezocht (een beschrijving daarvan kan je trouwens vinden in onze reisgids: Andalusië, rondreis langs de mooiste plekjes). Natuurlijk hebben we dan ook genoten van de lokale gastronomie. En dat is net zo typerend voor mij. Al de namen van die dorpjes kan ik met moeite onthouden. Maar als ik de foto’s bekijk, weet ik meestal nog wel wat we daar gegeten hebben en zelfs in welk barretje of restaurantje. Rare hersenkronkels toch?

En zo gaan we dus te werk gaan. Vanuit mijn culinaire ervaringen die ik opgedaan heb tijdens onze trips, plaats ik een receptje. Dat kan een lokale specialiteit zijn, maar evengoed een gerechtje dat je bijna overal, ook in België kan bestellen. Als het maar lekker is. Aan jullie om alles uit te proberen en eventueel te verbeteren want zonder twijfel zijn sommigen onder jullie wél keukenprins(ess)en. Ik hoor het graag!

¡Vamos!

Suzanne