Die eerste keer

eerste

‘Los Pueblos Blancos’, de witte dorpen van Andalusië zouden enkele jaren geleden onze vakantietrip worden. Spanje, altijd leuk. Ik had mooie herinneringen aan zon, zee, strand, souvenirs en lekker eten door vakanties daar met mijn ouders en later met enkele vriendinnen. Toch was het weerzien met dit fascinerende land helemaal anders dan verwacht. Hoe kan het Spanje van de doorsnee reisbrochure zo verschillend zijn van wat ik op deze rondreis heb leren kennen, leren zien, proeven, ruiken en voelen. Hier, in dit stukje Spanje, hier in Andalusië, hebben we ons hart verloren.

De eerste keer levert altijd de mooiste anekdotes van onvoorziene gebeurtenissen en ontmoetingen. Je bent een beetje onwetend, een groen blaadje met weinig Spaanse kennis. Veel te leren en te ontdekken dus.

Geland in Málaga gaan we op zoek naar de autoverhuur waar een behulpzame Spaanse juffrouw ons verder helpt in een ietwat gebroken Spaans-Engels. Het type huurwagen dat we gereserveerd hadden, was niet meer beschikbaar. Voor dezelfde prijs kregen we een ‘upgrade’ naar een BMW, mini, convertible. Jazeker, we hadden alles goed begrepen en wij vonden het alleszins een prima voorstel. Wanneer we daarna de wagen gingen ophalen in de garage, bleek toch dat we vooral ‘BMW’ hadden gehoord en dat ‘mini’ niet zo goed was doorgedrongen. Begrijp ons niet verkeerd, die minicooper was een zalig autootje om mee rond te toeren. Bovendien kwam het ‘mini’ goed van pas toen we in Setenil de las Bodegas per ongeluk dwars door het centrum moesten rijden, langs smalle, echt smalle straatjes. Het was ook een opluchting als blijkt dat het convertible dak toch helemaal waterdicht is wanneer Grazalema zijn reputatie van natste dorp alle eer aandoet en de hemelsluizen er volledig opengaan.

Mijas werd onze eerste Pueblo Blanco. We ontdekten Ronda, groots mooi. Arcos, Jerez en Vejer, van ‘de la Frontera familie’, bekoorden ons helemaal. Naar Chipiona om sherry ter proeven en even luieren op de weidse stranden van Tarifa, onvergetelijk zalige momenten.

Wat een kennismaking was deze eerste keer! Al veel gezien en geleerd over deze autonome regio van Spanje…nog zoveel meer te doen en te ontdekken.

eerste

eersteeerste

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *