Sol y Nieve

Sol y Nieve

Een zonvakantie in het zuiden van Spanje combineren met een skivakantie? De meeste mensen zullen je onbegrijpelijk aanstaren of met de wijsvinger aan het voorhoofd hun ongeloof duidelijk maken. Toch ligt daar in Andalusië, hoog in de Sierra Nevada, het Sol y Nieve skigebied. In de schaduw van de Pico Veleta (3396 m) kan zelfs tot diep in het voorjaar geskied worden. Met 125 km aan afdalingen en 22 skiliften is het zeker geen groot skigebied te noemen maar ook weer niet zo klein dat je er na één dag al op uitgekeken bent. De sneeuwkwaliteit is uitstekend – het gros van de pistes bevindt zich boven de 2500 m – , de infrastructuur is prima en de zon schijnt hier meer dan 300 dagen op een jaar! Voor beginnende en middelmatige skiërs is het zalig glijden over de brede pistes terwijl genietend van de weidse uitzichten. Maar ook de gevorderde sneeuwfanaten vinden hier hun gading op de meer uitdagende afdalingen.
Sol y Nieve, dat is zon en sneeuw. En dat mag je letterlijk nemen. Vanuit het basisstation in Pradollano rij je in anderhalf uur naar de Costa Tropical en wissel je de skilatten zo in voor een zwembroek. Toegegeven, tijdens ons bezoek in januari was het met 15 graden net iets te fris voor die zwembroek. Maar ook met een extra truitje aan smaakt een pescado al la plancha met een glaasje rosado op het strand overheerlijk. En als later in het voorjaar de temperaturen stijgen, is die zwembroek absoluut een leuke afwisseling voor een skijas.
Ook een bezoek aan Granada is absoluut de moeite waard. In minder dan drie kwartier daal je van de Sierra Nevada met de bus of de auto af naar deze cultuurstad. Bezoek het wereldberoemde Alhambra of snuif de Moorse sfeer in de wirwar van straatjes rond de kathedraal en het naastgelegen Capilla Real.
Afhankelijk van je voorkeur kies je voor een verblijf aan de Costa Tropical, in Granada zelf of in het skidorp Pradollano. De cocktail van zon, strand en sneeuw, overgoten met een vleugje cultuur smaakt in ieder geval naar meer.

Sol y Nieve

Sol y Nieve

Sol y Nieve

Sol y Nieve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *